Oformljena Komisija za raspodelu budžetskih sredstava za finansiranje programa „Pomoć u lečenju“

U svečanoj sali Skupštine opštine Kula, danas je održana sednica Komisije za sprovođenje postupka raspodele sredstava iz budžeta opštine Kula za finansiranje programa „Pomoć u lečenju“.

Za predsednika Komisije postavljen je Milinko Džuver, predstavnik humanitarnog Udruženja „1000 za 1000“, dok su ostali članovi predstavnici ustanova poput: Doma zdravlja Kula, Centra za socijalni rad opštine Kula, Crvenog krsta Kula, Udruženja za pomoć MNRO i Opštinske uprave Kula. Na sednici je dogovoreno da program finansiranja obuhvata maloletnu decu kojima je pomoć u lečenju neophodna. Zahtevi će se upućivati Centru za socijalni rad, nakon čega će se sastajati Komisija. Novac će se isplaćivati u jednokratnom iznosu, a ukupna suma koju je opština Kula opredelila iz budžeta za ove namene je 2 miliona dinara. Stručne i administrativno – tehničke poslove za potrebe Komisije obavljaće Odeljenje za društvene delatnosti Opštinske uprave Kula. Podsetimo, početkom meseca, predsednik opštine Kula Damjan Miljanić sastao se Milinkom Džuverom u cilju bolje koordinacije sa građanima kojima je neophodna pomoć u lečenju, gde je dogovoreno formiranje Komisije za raspodelu budžetskih sredstava, na čijem čelu će biti Džuver.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar