Od Lidla za vas – tradicionalni proizvodi zapadne Srbije
Lokacija: Srbija i svet
01.12.2020.
Od četvrtka, 3. decembra, u sklopu kampanje „Mali zanat, velika strast“, Lidlovi potrošači imaće priliku da na policama pronađu autentične proizvode zanatlija iz zapadne Srbije. Prethodno, u fokusu akcije koja za cilj ima promociju domaćih proizvođača i njihovih proizvoda, našli su se specijaliteti iz Vojvodine, kao i centralnog regiona naše zemlje, a očekuje se i regija istočne i južne Srbije.
 
Kao društveno odgovorna kompanija, Lidl je odabrao više od 50 malih proizvođača koji svoje artikle pripremaju sa puno rada i truda, želeći da kroz kampanju „Mali zanat, velika strast“ njihove proizvode kratkotrajno uvrsti u svoju ponudu. Na ovaj jedinstven način Lidl pruža podršku tradicionalnim zanatlijama Srbije kako bi svoje umeće predstavili u čak 30 gradova, ali i sa ciljem da im pomogne da dodatno učvrste i prošire svoje poslovanje.
 
U prvoj nedelji decembra, pored drugih domaćih dobavljača, preduzeće sa sedištem u Priboju, koje više od tri decenije složno gradi porodični zanat, imaće priliku da se na rafovima Lidl prodavnica širom Srbije predstavi domaćoj javnosti. Milorad, majstor mesarskog zanata treće generacije, ističe da je za nastanak ove firme, mesne industrije Joksimović, „kriv“ njegov deda, koji stoji iza originalnih recepata za proizvodnju nadaleko poznate pršute i kobasica.
 
-Saradnja sa Lidlom je za nas velika čast i šansa da uz jednog ovako velikog i ozbiljnog partnera, dokazanog na svetskom tržištu, nastavimo naš dalji rast i razvoj, sa posebnom željom da pokažemo žašto je baš naša pršuta najbolja - kaže Milorad Joksimović, vlasnik industrije mesa „Joksimović“.
 
Pod oznakom „Mali zanat, velika strast“ pronaći će se i proizvodi domaćeg preduzeća dva kuma, Milana Pavlovića i Slavka Jovanovića, brend „Kumova vodenica“. Tradicionalna vodenica na reci Toplici omogućava da ova dva dobra prijatelja neguju stari vodeničarski zanat i proizvode pre svega kvalitetno brašno: kukuruzno, belo, žuto, pšenično, ražano, ječmeno i heljdino.
 
 
-Saradnja sa Lidlom je za nas, pre svega, izazov i nadamo se da ćemo opravdati stari zanat kojim se bavimo i da ćemo prezentovati naše proizvode na najbolji mogući način. Iskreno se nadamo da je ovo najsjajnije i zlatno doba vodenice - kaže Milan Pavlović, vodeničar „Kumove vodenice“.
 
U sklopu ponude „Mali zanat, velika strast“ iz regiona zapadne Srbije, potrošači će imati priliku da se uvere u kvalitet domaćeg brašna i proizvoda od nekoliko vrsta testa, domaće rakije, proizvoda od najsvežijeg kozijeg mleka, kao i mnogih drugih u kojima se porodični pečat i dugo čuvana tradicija implementiraju u svakom koraku proizvodnje. Prilikom posete Lidl prodavnice, u 30 gradova širom Srbije, pronađite nalepnicu „Mali zanat, velika strast“ na proizvodima iz naših krajeva i uverite se u posvećenost i kvalitet. 
 
 
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar