500 novogodišnjih paketića na poklon od Grada Sombora

Grad Sombor ove godine odlučio je da sredstva koja bi inače bila utrošena za novogodišnji program preusmeri na kupovinu 500 novogodišnjih paketića, deci koja pripadaju osetljivim i ranjivim socijalnim grupama.

Novogodišnje paketiće dobiće deca iz porodica korisnika novčane socijalne pomoći, samim tim i korisnika narodne kuhinje, romska deca (sa evidencije centra za socijalni rad), kao i uduruženja koja su se obratila i podenela zahtev Gradskoj upravi Grada Sombora, tačnije Odeljenju za društvene delatnosti, a to su: Udruženje RVI, Udruženje slepih, Udruženje obolelih od multipleskleroze, kao i deca koja su korisnici dnevnog boravka.

Paketići će se svakom detetu dostaviti na kućnu adresu, posredstvom Centra za socijalni rad i Crvenog krsta, a paketići za navedena udruženja koja su se obratila zahtevom, biće dostavljena na adrese udruženja. „Grad Sombor je sredstva koja su bila planirana za proslavu Nove godine, jedan deo, preusmerio na kupovinu 500 novogodišnjih paketića za decu socijalno ugroženih porodica, do 6 godina, a drugi deo od milion dinara opredelio za lečenje teško obolele dece. Grad Sombor je realizaciju podele paketića poverio Centru za socijalni rad i Crvenom krstu Sombor. Podela paketića je krenula juče, a svakom detetu će biti dodeljeno do 31. decembra“ rekla je član Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović. Grad je za decu koja su obolela od teških bolesti, opredelio iznos od milion dinara. Pedijatri Doma zdravlja, pozivaće roditelje čija su deca obolela od retkih i teških bolesti, da se jave Centru za socijalni rad, gde će im se na osnov lekarskog nalaza i mišljenja isplatiti jednokratna novčana pomoć (u visni prosečne neto zarade u Somboru).


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar