Nastava od septembra malo u školi malo kod kuće
Lokacija: Srbija i svet
24.07.2020.

Stariji i srednjoškolci imaće, kako je najavio ministar prosvete Mladen Šarčević, po dve nedelje nastavu u školi i kod kuće. Osnovci od prvog do četvrtog razreda bi trebalo da idu u školu od septembra ili sve vreme ili po modelu - tri nedelje škola, jedna nedelja onlajn nastava.

Šarčević je rekao da ministarstvo intenzivno radi na pripremi različitih modela za nastavu od jeseni, kada se, kako najavljuju epidemiolozi, može očekivati novi talas koronavirusa.

-Nemaju sve škole iste kapacitete i ne može se u svim školama primenjivati isti model. Mlađa ne mogu sama ostajati kod kuće, pa se ide na to da im se omogući da što više nastavnih sati provedu u školi. U nekim školama biće moguće da se nastava organizuje tako da u potpunosti budu u školi, uz poštovanje bezbednosnih mera i ograničenja da na četiri kvadrata bude jedan učenik, a u drugim školama, koje pre svega imaju mnogo đaka i rade u dve smene, ići će se na to da tri nedelje đaci od prvog do četvrtog razreda idu u školu, a nedelju dana prate nastavu od kući - objasnio je Šarčević i dodao da učenici od petog do osmog razreda mogu kombinovati dve nedelje onlajn nastave, dve u školi.

Srednjoškolci bi, kako kaže Šarčević, u školu mogli da idu po grupama, naizmenično, na dve nedelje. Prvih 15 dana, na primer, prvi i drugi razred, potom treći i četvrti. 

-Kada imaju nastavu na daljinu, onda imaju predavački deo, dok bi u školi imali vežbe i odgovarali - naveo je Šarčević.

 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Mile

19.03.2024 | 04:41
Sve dok je korona nastava mora biti onlajn.Ona jedino stiti zdravlje svih u skoli
Postavi komentar