Prijem za atletičara Nikolu Bursaća vicešampiona Balkana

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić priredio je danas prijem za člana Atletskog kluba „Hajduk Maraton tim“ iz Kule, Nikolu Bursaća koji je kao član reprezentacije Srbije osvojio titulu vicešampiona Balkana u trci na 1500 metara, na Balkanskom šampionatu održanom nedavno u Istanbulu.

Nikola Bursać je dete Atletskog kluba „Partizan“ iz Beograda, veliki talenat, koji je pre godinu i po dana doživeo povredu koja ga je odvojila od staze. Poznanstvo Nikolinog oca Zorana Bursaća, koji mu je i trener, i predsednika Atletskog kluba „Hajduk Maraton tim“ Zdravka Mišovića su uticali na to da se Nikola vrati na stazu. Nakon nekoliko učešća u Kulskoj ligi trčanja Nikola Bursać je odlučio da pređe u Hajduk Maraton tim, i kao njegov član je uspeo da postane vicešampion Balkana na 1500 metara, pretrčavši ovu deonicu za 3 minuta 46 sekundi i 91 stotinku. Iako iz Beograda, Bursać je odrastao u ovim predelima. Majka mu je iz Bačke Topole, tako da se u Kuli i našim krajevima oseća kao kod kuće, tako da i povratak u Atletski klub „Hajduk Maraton tim“ opisuje kao sudbinski. Govoreći o budućim planovima, Bursać je istakao da je sve usmereno ka dvoranskom Svetskom prvenstvu koje se održava naredne godine u Beogradu, na kome će prema sopstvenim rečima sigurno biti jedan od kandidata za medalju. Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je, ceneći ovaj učinak priredio prijem i Nikoli Bursaću i Atletskom klubu „Hajduk Maraton tim“ uručio vaučere za kupovinu sportske opreme. Miljanić je istakao da je namera ovakvih prijema da se zahvali i Bursaću i Mišoviću, koji sjajno vodi klub. Takođe, da se istakne odličan rezultat, koji će motivisati sve naše sugrađane, prvenstveno mlade, da se bave sportom, jer su oni dokaz da je moguće iz jedne male sredine napraviti tako veliki rezultat.

-Nama, kao opštini, jedina stvar u celom tom procesu je da pomognemo finansijski, da nagradimo, da ukažemo na uspehe i da odamo priznanje i ovakvim jednim prijemom, rekao je Miljanić. Na sastanku se još razgovaralo o novom događaju – trci na Malom Staparu u maju mesecu, koja bi bila u organizaciji Atletskog kluba „Hajduk Maraton tim“, a pod pokroviteljstvom opštine Kula.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar