Akcija Zasadi drvo u novembru u Apatinu

U akciji Zasadi drvo, volonteri i zaposleni u JP Vojvodinašume će 3. novembra, posaditi oko 11 000 sadnica hrasta lužnjaka i crnog bora na području Apatina, Odžaka i Subotičke peščare. Ukoliko zbog produžene vegetacije sa sadnica hrasta, do tada, ne opadne list, pošumljavanje će biti izvršeno setvom semena, koje se već nedelju dana sakuplja u semenskim objektima JP Vojvodinašume.

Nakon dve godine, urod je dobar, pa će biti sakupljene dovoljne količine žira za realizaciju plana pošumljavanja u sezoni jesen 2019 – proleće 2020, a napuniće se i hladnjača u semenskom centru Morović, gde će žir biti čuvan za narednu sezonu.

Tokom decembra, akcija će biti nastavljena u Bačkoj Palanci, Plavni, Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu, gde će se odvijati sadnja sadnica topole.

Svake godine JP Vojvodinašume sprovode obnovu šuma na površini od oko 2 200 hektara. Izvrši se i podizanje novih šuma, kao i melioracija degradiranih šuma, i to na oko 400 hektara. 
 

 

 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Ilija

02.05.2024 | 05:02
Puna podrška za ovu akciju!
Postavi komentar