Ambasador Slovačke posetio Sombor

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus upriličili su danas zvanični prijem za nj.e. ambasadora Republike Slovačke u Republici Srbiji Fedora Rosoha.

Ovom prilikom delegaciji Ambasade Slovačke predstavljeni su privredni potencijali Grada Sombora, ali i potencijali u oblasti turizma, kulture, obrazovanja. „Drago mi je što danas imamo mogućnost da se upoznamo sa gradonačelnikom Sombora gospodinom Ratkovićem i njegovim saradnicima i što smo u izuzetno konstruktivnom razgovoru definisali zajedničke ciljeve i vizije za dalju saradnju. Sa ekonomske strane od najvećeg značaja je svestrana pomoć lokalnih vlasti slovačkim investitorima koji su već prisutni na srpskom tržištu, ali i za sve zainteresovane preduzetnike koji Srbiju prepoznaju kao zemlju velikih potencijala i mogućnosti“ izjavio je nj.e. Fedor Rosoha dodavši da je do prošle godine Slovačka investivcija prisutna i u gradu Somboru u fabrici „Black Horse“.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković zahvalio nj.e. ambasadoru Republike Slovačke Fedoru Rosohi na poseti i uspostavljanju saradnje. „Ono što bih zaključio je da sastanak je bio veoma konstruktivan s obzirom da je na sastanku prisustvovao i direktor fabrike Black Horse čiji je vlasnik iz Slovačke. Od prošle godine posluju u našem gradu, zato bih naglasio da ova poseta i podrška, kako Ambasade Republike Slovačke, tako i cele države, a i Grada Sombora ovom za nas veoma bitnom gigantu da u narednom periodu ostvare svoje planove“ rekao je gradonačelnik dodavši da su predstavljeni i planovi za izgradnju brze saobraćajnice što predstavlja dodatni razvojni potencijal Sombora.

„Svakako naš cilj, naši planovi, mene i mog tima su dovođenje novih investitora, zato nam je bio akcenat na privredi gde smo prikazali naše potencijale naše industrijske zone, sve mogućnosti koje nudi kako Grad Sombor, tako i Republika Srbija“ istakao je gradonačelnik Ratković. Nakon prijema u zgradi Županije delegacije Ambasade Slovačke i Grada Sombora posetile su fabriku „Black Horse“.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar