Apatin dobio novog investitora

U „plavoj“ sali opštine Apatin, danas je potpisan ugovor o kupoprodaja parcele u Slobodnoj zoni Apatin između Opštine Apatin i investitora Bioneks d.o.o. (Bionex).

Vrednost ugovora iznosi 64 miliona dinara. Bioneks je kompanija sa švajcarskim kapitalom koja na lokaciji Slobodne zone Apatin planira gradnju pogona za proizvodnju bioetanola, a najavljena investicija je u vrednosti od oko 5 miliona evra. Kupovina zemljišta znači da investitor ima poverenja u Apatin kao efikasnu lokalnu samoupravu, te da ima nameru da ovde ostane i da širi svoje poslovanje.

Ugovor u ime lokalne samouprave potpisala predsednica opštine Apatin Dubravka Korać, koja je istakla značaj investicije. Ono što je posebno važno za opštinu je što nakon nekoliko godina parcela u industrijskoj zoni prodata po realnoj tržišnoj ceni. Mislim da je to veliki uspeh za našu opštinu. Gradnja fabrike bi trebala da počne u martu, nakon ishodovanja svih potrebnih dozvola. Na početku rada, posla će biti za tridesetak radnika, nakon čega bi firma trebala da napreduje, rekla je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar