Aronu Papajčiku iz Kule pokrajinsko priznanje Talenti

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom i pokrajinskim sekretarom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Draganom Milošević uručio je tradicionalno pokrajinsko priznanje Talenti. Priznanje se dodeljuje darovitim učenicima iz Vojvodine i njihovim mentorima, koji su u školskoj 2018/2019. godini postigli vrhunske rezultate na republičkim takmičenjima u zemlji ili u inostranstvu u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika.

Među nagrađenima je i Aron Papajčik iz OŠ Petefi brigada iz Kule i njegov mentor Lidija Bačić, profesor tehničkog i informatičkog obrazovanja. Aron se takmičio iz oblasti tehnike, u okviru koje je napravio CNC mašinu za graviranje, koju je predstavio i na Evropskom takmičenju iz robotike i informacione tehnologije za koju je nagrađen zlatnom medaljom.

Ove godine uručena je 171 nagrada učenicima i njihovim mentorima u osnovnim, srednjim i muzičkim školama. Šestoro darovitih je dobilo specijalne diplome s novčanim nagradama od po 55.000 dinara, 83 učenika diplome s novčanim iznosima od po 29.500 dinara i 82 mentora diplome i novčane nagrade od po 14.500 dinara



 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar