Bogojevački Romi nakon olujnog nevremena dobili privremeni smeštaj

U Odžacima je održana prva vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije kojom je predsedavala predsednica opštine Latinka Vasiljković. Tema sastanka je bilo olujno nevreme koje je nanelo veliku materijalnu štetu u nekoliko mesta odžačke opštine.

Između ostalog, na sednici je doneta odluka da se hitno privremeno zbrinu stanovnici Novog romskog naselja u Bogojevu čiji su domovi najvećim delom ostali bez krova.

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković je odmah nakon sastanka sa velikom ekipom svojih saradnika i uz pomoć ljudi iz policije, Crvenog krsta i vatrogasne službe, ponovo obišla ovo naselje u kome živi stotinak ljudi, među kojima i veliki broj dece i starih osoba.

Rukovodstvo opštine je obavestilo ugrožene stanovnike romskog naselja da im je obezbeđen privremeni smeštaj u fiskulturnoj sali Osnovne škole "Jožef Atila". Oni će u narednih nedelju dana imati obezbeđene vreće za spavanje, kao i hranu i vodu, i mogućnost održavanja lične higijene.

Obezbeđen im je i tri puta dnevno prevoz od naselja do škole i nazad, jer u naselju, pored ostalih, ima i onih koji čuvaju stoku o kojoj treba danonoćno brinuti. Iz Opštinskog štaba za vanredne situacije poručuju da je reč o privremenom rešenju i da su u neprestanoj komunikaciji sa ljudima na višim instancama vlasti.

U naselju se postavlja novi dalekovod, a Javno-komunalno preduzeće "Usluga" Odžaci vrši redovno snabdevanje stanovnika vodom.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar