Deset godina postojanja humanitarne akcije „Magični doručak“

Kompanija Metro i banka Crédit Agricole Srbija, u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda i Bankom hrane obeležili su jubilarnu, desetu godinu postojanja humanitarne akcije „Magični doručak“, u školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“, u Zemunu.

Podrška srećnijem detinjstvu, kroz zdraviju i kvalitetniju ishranu, osnovna je misija ovog humanitarnog projekta namenjenog školama za decu sa posebnim potrebama, širom Srbije, a kojim je ove godine prikupljeno preko 6 tona hrane. 

Program je bio zabavnog i edukativnog karaktera, uz podršku Miloša Grlice, srpskog paraolimpijca i osvajača brojnih svetskih medalja u bacanju koplja. Organizovano je takmičenje u Golbol-u, osim takmičenja učenici su bili u prilici i da se oprobaju u specijalnim vežbama orijentacije na jedinstvenom terenu škole u Zemunu. 

Tradicionalno, proslavu akcije „Magični doručak“ obeležila je i prava kulinarska gozba, u pripremi mladih kuvara okupljenih oko Junior Chefs Cluba Srbije, koji su po završetku edukativnog i zabavnog programa, učenike obradovali bogatim, ukusnim i zdravim obrokom koji su pripremili uz podršku METRO HoReCa Centra. 

U ovogodišnjoj humanitarnoj akciji prikupljeno je preko 6 tona hrane, namenjenih za 36 škola u Srbiji za decu sa posebnim potrebama, a svoju humanost pokazao je i veliki broj građana naše zemlje, koji su kupovinom paketića u METRO distributivnim centrima i donacijama na račun Banke hrane, pomogli deci kojima je pomoć najpotrebnija.

Humanitarna akcija je trajala od 14. marta do 10. aprila.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar