Do kraja godine Škola za trudnice u svim naseljima Opštine Kula
U Opštini Kula po prvi put se organizuje škola za trudnice, a deo predavanja namenjen je i očevima. U školi će budući roditelji sticati znanja i veštine o lakšem porođaju, razvoju bebe i deteta, nezi posle porođaja, dojenju i zdravlju majke i bebe. 
 
Udruženje Plava Ptica iz Kule pruža usluge socijalne zaštite u više različitih aktivnosti podrške porodicama, deci i odraslima sa poteškoćama u razvoju. Od nedavno udruženje organizuje i škole za trudnice koje će do kraja godine biti održane u svim naseljenim mestima Opštine Kula, kaže Marko Košutić, direktor Udruženja Plava Ptica. 
 
-Škola traje okvirno sedam dana, nekada duže, a nekada i kraće, zavisno od toga kakvo je stanje na terenu i koja je dob trudnoće. Školu drže ljudi koji rade u Plavoj ptici i naši saradnici, medicinske sestre, defektolog, ginekolog. Prolazi se obuka roditelja od toga kako da se očuva zdravlje u trudnoći, kako da se trudnoća iznese kako treba, pa do samog porođaja i tim prvim danima posle porođaja - kaže Košutić.  
 
Škola za trudnice je potpuno besplatna, a namenjena je budućim majkama nakon 12. nedelje trudnoće.  
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar