Dogovoreni prioritetni projekti na radnom sastanku Igora Mirovića sa delegacijom Grada Sombora

Pokrajinska vlada i Grad Sombor će mnogo više nego do sada, u zajedničkoj realizaciji velikih projekata podsticati, pre svega, lokalni ekonomski razvoj – dogovoreno je na radnom sastanku predsednika Pokrajinske Vlade Igora Mirovića sa delegacijom Grada Sombora, koju je predvodila gradonačelnica Dušanka Golubović.

Mirović je izjavio da je na sastanku dogovorena realizacija niza projekata, pre svega onih kojima se obezbeđuje ekonomski razvoj i zapošljavanje, zatim projekata u oblasti komunalne infrastrukture, kao i projekata kojima se poboljšavaju uslovi za obrazovanje i zdravstvenu zaštitu i na kraju, ne manje važni, projekti u kulturi.

"Dogovorili smo se da već u januaru pristupimo zajedničkom finansiranju izgradnje dela buduće industrijske zone u Somboru, jer je privlačenje novih investicija i otvaranje novih radnih mesta, glavno pitanje budućeg razvoja Sombora. Razgovarali smo i o projektima u oblasti razvoja poljoprivrede, želimo da predstavimo za sve registrovane poljoprivredne proizvođača novi model podsticaja koji će biti veoma visoki u budućem pokrajinskom budžetu. U naredne tri godine zajednički ćemo pristupiti rešavanju pitanja vodosnabdevanja u naseljenim mestima na teritoriji Grada Sombora, jer smatramo da je to prioritetno. Intervenisaćemo za jednu osnovnu i jednu srednju školu na teritoriji Grada Sombora. Razgovaralo se o inicijativi Grada Sombora i verujem da ćemo u narednih godinu dana imati jednu novu spomen-zbirku, odnosno galeriju slika pokojnog Save Stojkova, kao još jednu buduću kulturnu tačku u Somboru". - rekao je predsednik Pokrajinske vlade i najavio da će već u januaru 2017. godine, nakon prvog konkursa, ukoliko u formalnom smislu Grad Sombor zadovolji ovo što je dogovoreno, biti obezbeđena sredstva za neke od projekata.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je ponovila da su na sastanku utvrđene zajedničke i konkretne mere, kako u kratkoročnom, tako i u dugoročnom periodu, te da je napravljen dobar mehanizam za procese dalje saradnje.

Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar