Donacija infuzione pumpe bolnici u Somboru

Opšta bolnica Dr Radivoj Simonović u Somboru, bogatija je za novi medicinski uređaj - infuzionu pumpu. U pitanju je medicinski uređaj namenjen za infuziju lekova u sistem pacijentove cirkulacije, koji omogućava potpunu kontrolu doze leka i rastvora koji se daje bebama, čime se smanjuju greške i doprinosi poboljšanju medicinske nege. 

Akcija nabavke ovog vrednog poklona sprovedena je na inicijativu Momira Miokovića, koji je uz pomoć donatora prikupio potreban novac, zahvaljujući kojem je kupljen ovaj izuzetno važan aparat u vrednosti od 182.000 dinara. Donatori su Džimi komerc, Meteor komerc, Poljoprivredna stručna služba, VU Proteinka, JKP Energana, JKP Vodokanal, JKP Zelenilo, kao i firma Meditech, koja je uvezla aparat i tom prilikom se odrekla svoje zarade.  
 
Na ideju o kupovini novog uređaja Mioković je, kako kaže, došao u razgovoru sa načelnikom Odeljenja za pedijatriju dr Milanom Arnautom. Cilj je, bio, navodi, pomoć u lečenju pre svega najmlađih.  
 
-Na ovaj način, kako u svoje ime, tako i u ime donatora, želim da uputim poruku svima onima koji su u mogućnosti da se uključe u ovakve i slične akcije, da slede ovaj primer, te pruže pomoć tamo gde je najpotrebnija. Deca su naša budućnost, ali i jedna od najosteljivijih kategorija društva, te se zato zajednički moramo truditi da ih maksimalno zaštitimo i omogućimo im odgovarajuće uslove kako u svakodnevnom životu, tako i u onim malo težim danima, kada im je neophodna medicinska pomoć - rekao je Mioković. 
 
Uručivanju poklona, prisustvovali su direktor bolnice dr Dragan Rastović, načelnik Odeljenja za pedijatriju dr Milan Arnaut, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja Dalibor Forgić, glavna medicinska sestra bolnice Đurđa Badovinac i glavna medicinska sestra Odeljenja za pedijatriju Marija Crnomarković. 
 
Da podsetimo, firma Meditech odrekla se svoje zarade i prilikom kupovine EKG aparata i medicinske opreme za ambulantu u Bačkom Monoštoru. 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar