Drvo generacije za somborske prvake

Grad Sombor u saradnji sa Kulturnim centrom Laza Kostić i JKP Zelenilo poklanja đacima prvacima drvo generacije u okviru istoimene manifestacije koja je pokrenuta na inicijativu Kulturnog centra.

Sve osnovne škole na teritoriji Sombora i naseljenih mesta koja pripadaju Gradu, dobiće na poklon po jedno drvo (Celtis – zaštitni znak Grada Sombora) i tablu sa natpisom Drvo generacije 2019/2020. Sadnja novih stabala biće realizovana od 1. do 8. novembra. Biće prikazani i likovni radovi đaka prvaka, na temu Moje drvo. Najbolji radovi biće izloženi u Maloj galeriji Kulturnog centra Laza Kostić Sombor, od 3. do 16. decembra.

Program je pokrenut sa osnovnim ciljem da se đaci prvaci edukuju o zaštiti životne sredine. Oni će čuvati svoje drvo i tokom predstojećih godina školovanja. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar