Eko pokret Odžaci od sada i na opštinskom sajtu

Ekološki pokret Odžaka je svojevremeno predložio da se na sajtu Opštine Odžaci deo sajta odvoji za prezentovanje rada Saveta za zaštitu životne sredine (Zelenog saveta). U petak, 28. novembra, na sajtu Opštine Odžaci (http://www.odzaci.rs/index.php/sr-YU/) postavljen je uočljiv i lepo dizajnirani baner i link (http://www.odzaci.rs/index.php/sr-YU/component/content/article/9-uncategorised/2414-zeleni-savet) preko koga je počelo prezentovanje rada Zelenog saveta. Za sada ima malo informacija ali na njemu se nalazi broj Zelenog telefona, tako da građani mogu da se informišu o radu Zelenog saveta, sa jedne strane, i da mogu, sa druge strane, preko Zelenog telefona sekretaru Zelenog saveta Ognjenu Đurasinoviću da dostave predloge, ideje, sugestije, primedbe, žalbe, traže obaveštenja i informacije u vezi zaštite životne sredine, postavljaju pitanja, prijave se za prisustvovanje sednici Zelenog saveta i sve ostalo što je u vezi zaštite životne sredine u opštini Odžaci.

Ekološki pokret Odžaka poziva sve ostale opštine u Srbiji da slede primer odžačke opštine.
Davanje predloga za odvajanje dela sajta za prezentovanje rada Zelenog saveta rezultat je učestvovanja Ekološkog pokreta Odžaka u zajedničkom projektu nevladinih organizacija, Centra za evropske politike iz Beograda, kao nosioca projekta, i Srbija u pokretu iz Beograda i Ekološkog centra Stanite iz Vršca, kao partnera u projektu "Misli-deluj-utiči" (Think-Act-Impact). Pored Ekološkog pokreta Odžaka u projektu su učestvovali Ekološki pokret Vrbasa, Ekološko udruženje Avalon iz Vršca i Timočki klub iz Knjaževca. Kao rezultat redovnih, višenedeljnih konsultacija ovih organizacija sa nosiocima projekta putem video-sastanaka proizašao je i predlog da se u cilju što kvalitetnije implementacije prava iz Arhuske konvencije u odžačkoj opštini, pored osnivanja Zelenog saveta, predloži, između ostalih mera, i odvajanje dela opštinskog sajta za prezentovanje rada Zelenog saveta - što, sa svoje strane, omogućava građanima direktno učešće u vođenju politike zaštite životne sredine uključivanjem u rad Zelenog saveta.

Ekološki pokret Odžaka se zahvaljuje Centru za evropske politike i Srbiji u pokretu iz Beograda i Ekološkom centru Stanište iz Vršca na podršci i savetima kojima su uspeli da ostvare ideju da se na opštinskom sajtu odvoji deo za prezentovanje rada Zelenog saveta i savetima kojima se ostvaruju prava građana iz Arhuske konvencije. Neki od tih saveta biće realizovani u narednim danima.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar