Formiran Sindikat Sloga u Domu zdravlja u Somboru

Sindikalna organizacija „Sloga“ Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ osnovana je pre nepunih mesec dana, najviše zahvaljujući angažovanju predsednika sindikata Dušana Popadića, koji je za kratko vreme pridobio poverenje članstva.
To je druga sindikalna organizacija formirana na području Grada Sombora i Zapadnobačkog okruga u porodici Udruženih sindikata Srbije “Sloga”.


Sindikat zdravstva i socijalne zaštite “Sloga” postoji šest godina i njegovo članstvo je za ovo kratko vreme naraslo na desetak hiljada članova. Reprezentativan je u mnogim velikim gradovima širom Srbije, kao i u najvažnijim državnim zdravstvenim ustanovama.
Sindikatu “Sloga” su pristupili i pristupaju uglavnom nezadovoljni članovi postojećih reprezentativnih sindikata. Naime, Zakon o radu i smanjenje zarada u zdravstvu su prošli bez ikakvog otpora reprezentativnih sindikata, što je upravo dovelo do gore navedene situacije. Konstantno urušavanje materijalnog statusa i uslova rada zaposlenih u zdravstvenim ustanovama dovodi do navedenog nezadovoljstva“, ističe Popadić.
Novoformirani Odbor će imati predstavnike svih struktura, počev od spremačica, pa sve do lekara specijalista, jer je Sindikat “Sloga” otvoren za sve.
Predsednik Popadić najavljuje aktivnije angažovanje za veća prava svih zaposlenih, jer kako ističe „članstvo je prepoznalo odliku da “Sloga“ radi korektno i pošteno”.
Sindikat „Sloga“ ovom prilikom poziva i ostale kolege zaposlene u ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite Grada Sombora i Zapadnobačkog okruga da im se pridruže u zajedničkoj i najvažnijoj borbi, uz izražavanje zadovoljstva da je u toku registracija još jedne sindikalne organizacije na teritoriji grada.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar