Građani Kule dobili moderan centar grada (FOTO)

Građani Kule su dobili moderno uređeno urbano jezgro grada, koje je otvoreno za saobraćaj. Naime, od neuglednog i zapuštenog centra grada centar Kule je postao lepo i prijatno mesto za šetnju, ali i atraktivan prostor za preduzetnike i trgovce.

Predsednik opštine Kula Perica Videkanjić, zajedno sa saradnicima, obišao je danas tim povodom potpuno renoviranu i infrastrukturno opremljenu Kramerovu ulicu. Vrednost radova je 60 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta i mesnog samodoprinosa.

Videkanjić je rekao da se predizborna obećanja SNS-a ispunjavaju i dodao da će naredna godina biti u znaku infrastrukturnih radova. On je istakao da će ovaj ambijent biti još lepši kada se sredi park sa fontanom, koji se nalazi u neposrednoj blizini centra grada, i izgradi novi Dom zdravlja.

Narednih meseci će biti povećana kontrola svih učesnika u saobraćaju, a ulica će biti zabranjena za teretna motorna vozila. Usled povećanja pešačkog saobraćaja brzina vozila je ograničena do 30 km na sat.

U sklopu rekonstrukcije Kramerove ulice u Kuli izgrađena je moderna pešačka zona sa novom podlogom, parternim uređenjem sa kandelaberima, klupama i izgrađenom kanalizacionom i vodovodnom mrežom, kao i sa telefonskom kablovskom mrežom.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar