Iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam najavljena veća sredstva za lokalne turističke organizacije

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr. Nenad Ivanišević danas je posetio opštinu Apatin i održao sastanak sa predsednicom opštine Dubravkom Korać i direktorkom Javnog preduzeća za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Ljiljanom Krec.

Kako je istakla predsednica opštine Apatin Dubravka Korać, dolazak pokrajinskog sekretara je od velikog značaja za Apatin, te je ovo prilika da se predstave planovi i želje kada je turizam u pitanju:“Pre svega mi ispred opštine Apatin želimo da razgovaramo o turističkim potencijalima. Takođe želimo da predstavimo pokrajinskom sekretaru neke naše nove planove i ideje, a tiču se brendiranja samog Apatina, nekih turističkih potencijala opštine, kao i potencijalne izgradnje vizitorskog centra na prostoru bivše čarde „Harčaš“, tako da ćemo imati zaista mnogo interesantnih tema“, rekla je Koraćeva.

Pokrajinski sekretar je rekao kako je budžet sekretarijata uvećan za 66 procenata u odnosu na prošlu godinu, što je svakako jasan pokazatelj da će se u većoj meri pomoći razvoj prirede i turizma:“Mi ovih dana krećemo u raspisivanje konkursa koji će prvenstveno biti opredeljeni za nabavku repromaterijala, mašina i opreme i u turizmu i u privredi, kao i podizanje turističkih potencijala“, rekao je Ivanišević. On dodaje da je cilj da se kroz razgovore sa predstavnicima lokalnih samouprava vidi šta je to što bi sekretarijat mogao da finansira u narednom periodu:“Naš je cilj da zajedno koncipiramo neki od konkursa na koji će se javljati lokalne samouprave, podsetiću vas da u našem sekretarijatu postoji poseban sektor telekomunikacija koji pred kraj godine raspisuje konkurse za lokalne samouprave a i da imamo ideju da zajedno sa Turističkom organizacijom Vojvodine uložimo značajan novac u internet marketing lokalnih turističkih organizacija“.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar