Kako do optimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru

Gradonačelnik Sombora Saša Todorović i Dušanka Golubović, vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave, na sastanku sa direktorima javnih preduzeća i ustanova i predsednicima Saveta mesnih zajednica razgovarali su o primeni Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru.

Na početku sastanka gradonačelnik Todorović je rekao da lokalna samouprava ovim sastankom pokazuje da ide u susret rešavanju pproblema, te da niko ne želi ništa da seče, već da na najjednostavniji način dovede do optimalnog broja zaposlenih. Gradonačelnik je govorio i o dinamici koja se mora ispoštovati u primeni Zakona.

Načelnik Gradske uprave Dušanka Golubović je govorila o tome šta sve u smislu ovog zakona čini sistem lokalne samouprave. Golubović je navela da su to organi jedinice lokalne samouprave, javne službe, javna preduzeća, pravna lica osnovana od strane tih preduzeća, privredna društva i druge organizacije koje u sistemu lokalne samouprave imaju obavezu prijavljivanja podataka o zaposlenima u Registar, odnosno zaposlene čije se plate, odnosno zarade finansiraju iz budžeta jedinice lokalne samouprave.

Rečeno je i da će se maksimalan broj zaposlenih odrediti uz primenu načela odgovornog fiskalnog upravljanja, racionalnosti, funkcionalnosti i efikasnosti kao i posebnih načela propisanih zakonom.

Na sastanku, održanom 2. oktobra, učesnicima su podeljeni upitnici koje ovlašćena lica imaju obavezu da popune u roku od sedam dana, te da popunjen upitnik predaju na pisarnici Gradskog uslužnog centra.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar