Kreće rekonstrukcija biciklističke staze u Dimitrija Tucovića
Anketa koja je sprovođena na teritoriji opštine Apatin tokom prošle godine, pokazala je na koje investicije građani opštine Apatin računaju u narednom periodu. Pored izgradnje dečijih igrališta, velika inicijativa je postojala za rekonstrukcijom biciklističkih staza.
Imali smo veliki broj žalbi sugrađana na sadašnje stanje biciklističkih staza, kao i potrebu za izgradnjom novih i to je ono što smo stavili kao prioritet na početku ovog mandata. Ono što je naša želja je da do kraja ove godine rekonstruišemo desnu stranu biciklističke staze u ulici Dimitrija Tucovića. Sa radovima će se početi već krajem ove nedelje, a oko 800 m2 biciklističke staze biće rekonstruisano do kraja godine. – rekla je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać
Na današnjoj konferenciji za medije, predsednica opštine Apatin predstavila je elaborat koji je urađen u saradnji sa kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj u kome je ispitano stanje svih biciklističkih staza u našoj opštini, gde vidi se njihovo trenutno stanje, šta je ono što treba da se uradi na njihovoj rekonstrukciji, a takođe su predviđene i neke druge trase koje bi se u budućnosti gradile.
Ukupno trenutno postoji 12 km biciklističkih staza koje nisu u zavidnom stanju. S proleća je u planu da se krene sa rekonstrukcijom biciklističke staze Apatin – Banja Junaković, a pokušaćemo i da kroz sredstva različitih fondova dobijemo novac za izgradnju biciklističke staze Banja Junaković – Svilojevo. Tu je predračunska vrednost zaista velika, ali mislimo da bi bilo od velikog značaja da imamo tu stazu i naše je opredelenje da se u narednom periodu bavimo ovom temom. – poručila je Dubravka Korać.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar