Kula: Održana manifestacija

U okviru turističko-kulturne manifestacije "Starinska žetva 2015" učesnici su izveli prikaz starinske žetve i pokazali kako se nekada kosilo žito. Osnovni cilj ove manifestacije jeste da se sačuvaju izvorni narodni običaji, a jedan od njih je i žetva na starinski način.

U udruženje građana "Dadin zeleni salaš" se nadaju da će im se sledeće godine u organizovanju ove manifestacije priključiti još više meštana iz više mesnih zajednica sa područja opštine Kula.

Poljoprivrednici su danas većinom kose zamenili kosilicama, pa se na ovaj način želi apelovati kako su nekada, uz mobe, druženje i pevanje, obavljani letnji radovi.

Kosački doručak i ručak spremljen je za sve učesnike manifestacije i organizator se potrudio da se od zaborava sačuva receptura naših majki , baka i prabaka kao i tradicija i lepota aranžiranja i kultura ishrane naših predaka.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar