Kula rešava problem fekalnih otpadnih voda u Begejcu

Radna grupa za pripremu tenderske dokumentacije za raspisivanje javne nabavke, koju je formirao predsednik opštine Kula Dragan Trifunović, do sredine septembra će pripremiti dokumentaciju sa konkretnim iznosom sredstava neophodnim za realizaciju ovog projekta. Nakon toga će se pristupiti izradi rebalansa budžeta i raspisivanju postupka javne nabavke za izvođenje radova. Javna nabavka za izvođenje radova biće raspisana do kraja oktobra ove godine.

Po do sada prikupljenim podacima ukupan iznos neophodnih sredstava za izgradnju Potisnog voda Crvenka – Kula, kao i za izgradnju kanalizacione mreže u Crvenki i Kuli je oko 600 miliona dinara. Opština će polovinu tih sredstava obezbediti iz tekućih priliva budžeta za 2015. i 2016. godinu, a preostali deo sredstava biće obezbeđen kreditom, za koji je dobijena saglasnost Ministarstva finansija.

Rešavanje ovog problema je od najvećeg značaja za zaštitu životne sredine u Kuli i predstavlja konačno rešavanje problema Velikog Bačkog kanala jer se na ovaj način rešava problem fekalnih otpadnih voda koje dolaze iz Crvenke i zagađenja lateralnog kanala I 64 ("Smrdljivi Begejac").


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar