Kulski Dom zdravlja dobija novu medicinsku opremu – omogućena dijagnostika za visokorizičnu trudnoću

Novi objekat specijalističkih službi, nova vozila za potrebe Službe hitne medicinske pomoći, novo vozilo za potrebe prevoza pacijenata na hemodijalizu, nova medicinska oprema, upućivanje novih šest lekara na specijalizaciju, kao i šest novih apoteka, samo su deo u nizu promena u sistemu lokalne zdravstvene zaštite Kula u proteklih nekoliko meseci.

Prema rečima direktora Doma zdravlja u Кuli, Žarka Ševina, na unapređenju zdravstvene zaštite građana opštine Кula i dalje se vredno radi. On u razgovoru, između ostalog, navodi da je krajem prošle godine lokalna samouprava rešila jedan od gorućih problema u funkcionisanju zdravstvene zaštite, a radi se o uvođenju sistema centralnog grejanja u ambulanti u Liparu. Na ovaj način i građani i zaposleni u zdravstvenoj stanici, dobili su odgovarajuće uslove za lečenje i rad.
 
Doktor Ševin takođe ističe novi ugovor o donaciji, koji će omogućiti dodatnu novu opremu.
Ono što bih istakao je da je Dom zdravlja Кula potpisao ugovor o donaciji sa Кontrolom letenja Srbije i Crne Gore, vredan 6.285.000,00 dinara. Naime, ova finansijska sredstva će u narednom periodu biti utrošena za nabavku medicinske opreme za potrebe oftalmologije i ginekologije.
Važnost nove opreme posebno se odnosi na žene, jer će na ovaj način i trudnice sa visoko rizičnom trudnoćom i potrebom za dijagnostikom, u smislu kontrole srčanog otkucaja ploda, umesto odlaska na pregled u Sombor, tu uslugu moći da dobiju u Domu zdravlja u Кuli.
 
Izvor i foto: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar