Mališani sa teritorije Grada Sombora u Jokićevim majicama

Somborac Nikola Jokić, naš vrhunski sportista i jedan od najvećih ambasadora Srbije i Sombora u svetu, nikada ne zaboravlja mališane iz svog rodnog grada. Povodom Dana grada, rešio je da sve osnovnoškolce obraduje unikatnim poklonom.

„Mi smo kao Fondacija Nikola Jokić i prijatelji, KK Joker, koji funkcioniše pod našim pokroviteljstvom, odlučili nešto da simbolično da ne kažem, da mi učestvujemo u svemu tome, pa smo se opredelili da svako dete u osnovnim školama u Somboru i svim prigradskim naseljima, ima ih oko 14, 15 sela okolo, dobiju na poklon, što od Grada, što od nas tu majicu da bude jedna uspomena na ovaj dan“, rekao je Nikolin otac, Branislav Jokić. 

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, podržao je ovu akciju, uz veliku zahvalnost Nikolinoj Fondaciji, kao i Košarkaškom klubu Joker.  „Ono što je veoma bitno je da mi želimo da promovišemo zdrave stilove života, da promovišemo sport i da sva deca koja se bave sportom treba da sanjaju da danas sutra i oni postanu novi Nikola Jokić, jer Sombor je grad šampiona i svakako da najbitnije je da od malih nogu krenu da se bave sportom“, istakao je gradonačelnik. 

Podsetimo, povodom Dana grada, Nikoli Jokiću je uručena zahvalnica za iskazanu solidarnost i humanost u svom rodnom gradu i somborskoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“, tokom borbe protiv pandemije koronavirusa, čime je još jednom dokazao da, iako je trenutno možda najbolji košarkaš sveta, svoje sugrađane i malo mesto iz kog dolazi, nikada ne zaboravlja.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar