Milojičić predsedava odborom za finansije i javnu imovinu SKGO

U Beogradu, u okviru najvećeg godišnjeg skupa gradova i opština, 9. decembra su održani redovni izbori skupštine Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) na kojem su izabrani predsednik, članovi predsedništva, predsednik i članovi Nadzornog odbora, kao i predsednici odbora SKGO. Opštinu Kula su predstavljali zamenik predsednika opštine Kula Velibor Milojičić i načelnik Opštinske uprave Vladimir Pavkov. Učesnicima skupštine SKGO obratili su se potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, šef Delegacije EU Majkl Devenport i novoizabrani predsednik SKGO i gradonačelnik Niša, Zoran Perišić.

Po prvi put opština Kula će imati predsedavajućeg u odbora SKGO, u naredne dve godine Odborom za finansije i javnu svojinu, predsedavaće predstavnik opštine Kula, zamenik predsednika opštine Kula Velibor Milojičić odlučili su većinom glasova delegati na skupštini Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

Aktivnosti odbora za finansije i javnu imovinu SKGO su razmatranje zajedničkih pitanja i problema, kao i formulisanja i predstavljanja zajedničkih interesa jedinica lokalnih vlasti kod centralnih vlasti u procesu definisanja strateških pravaca i donošenja propisa od značaja za lokalnu samoupravu.

Povodom izbora na funkciju predsednika odbora Velibor Milojičić je izjavio da izbor na funkciju predsednika odbora za finansije doživljava kao priznanje opštini Kula za stanje u opštinskim finansijama, te da će pokušati da je iskoristi za dobrobit lokalne zajednice.

Među prisutnim delegatima i gostima koji su Milojičiću čestitali na izboru je bio i vrhovni državni revizor za jedinice lokalne samouprave Duško Pejović.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar