Ministar Nedimović u poseti poljoprivrednicima kulske opštine

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović u pratnji predsednika Opštine Kula Damjana Miljanića i predstavnika lokalne samouprave, posetio je poljoprivredna gazdinstva u Ruskom Krsturu i Kuli. U Ruskom Krsturu je obišao poljoprivredno gazdinstvo Sanje Hornjak, a u Kuli gazdinstvo Milenka Latinkina.

Nedimović je naveo da su krsturski paprikari zadovoljni ovogodišnjom otkupnom cenom, kao i poljoprivrednici koji proizvode paradajz, ali su nezadovoljni što je firma ABC Fud još uvek u stečaju, gde vide platformu oko koje može da se razvije povrtarstvo na prostoru cele opštine. Ministar je najavio da je za sledeću godinu cilj da se za sistem krava-tele obezbede novi podsticaji, da se obezbedi kupovina novih traktora koji se sklapaju u Srbiji i da za mlade do 40 godina bude jedna konkursna linija.

Ministar je naveo i da će sve mere koje su bile na snazi u 2018. i 2019. godini, biti prenete i u 2020. godinu te pozvao lokalnu samoupravu da zajedno sa Ministarsvom dodatno pomognu razvoju povrtarstva, tako što će dovesti nisku naponsku mrežu u atar, kako bi se smanjili troškovi poljoprivrednika.

Milenko Latinkin, vlasnik poljoprivrednog gazdinstva u Kuli rekao je da je njegova porodica izuzetno počastvovana posetom ministra. On je dodao da im je ministar izneo planove za sledeću godinu, a da su za njihovo gazdinstvo posebno značajni podsticaji za nabavku nove mehanizacije i konkursna linija za mlade koja je u toku.



 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar