Na Božić lomljena velika česnica u Odžacima - Dukat izvukla Dunja Radović

Praznik rođenja Isusa Hrista – Božić, proslavljen je u Hramu spaljivanja moštiju Svetog Save u Odžacima u prisustvu velikog broja vernika. 

Nakon svete liturgije u porti hrama lomila se velika božićna česnica sa dukatom, tradicionalno u organizaciji Turističke organizacije opštine Odžaci i pravoslavne crkvene opštine. Česnicu je i ove godine pripremila pekara “Vučić” iz Odžaka.
 
Dukat koji je poklonila Turistička organizacija izvukla je Dunja Radović iz Odžaka. Veruje se da će onaj koji u svom delu kolača pronađe novčić ili dukat tokom cele naredne godine imati sreće, zdravlja i bogatstva.
 
 
Proslava Božića počela je u ponoć, kada su se građani okupili u hramu na jutrenju kojim je počelo praznično sabranje.
 
Na dan praznika služena je sveta liturgija nakon koje je protonamesnik Dušan Đukić pročitao Božićnu poslanicu patrijarha Irineja i arhijereja Srpske pravoslavne crkve.
 
Proslavi Božića u odžačkom hramu prisustvovala je predsednica opštine Latinka Vasiljković, direktorka Turističke organizacije Vesna Petković i porodica Vučić koja je donirala veliku božićnu česnicu.
 
Izvor i foto: ico.rs
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar