Nova grupa u Klubu za traženje posla
Ove nedelje je u rad Kluba za traženje posla Filijale Sombor Nacionalne službe za zapošljavanje uključena još jedna grupa polaznika. Ovo je sedma grupa ove godine. 
 
Klub za traženje posla predstavlja intenzivniju pripremu tražioca zaposlenja sa ciljem savladavanja tehnika i veština neophodnih za aktivno traženje posla, kao i podizanja samopouzdanja i nivoa kompetentnosti. Aktivnosti u klubu imaju za cilj da se polaznik nauči i osposobi da se reprezentativnije predstavi na tržištu rada. Najveći deo rada zasniva se na živim primerima sa tržišta rada, razmeni iskustava, analizi i komentaru konkretnih situacija. Rad je usklađen sa potrebama korisnika i podrazumeva grupni i individualan rad. Uz stručnu pomoć i podršku vođe kluba vrši se pregled i analiza aktuelnih ponuda na tržištu, analiza sajtova, pregled ponude u dnevnoj i nedeljnoj štampi, ostvaruju se kontakti sa poslodavcima kod kojih postoje planovi prijema novih kadrova. Konkuriše se za konkretne pozicije, nakon čega se polaznici pripremaju za intervju sa poslodavcima. 
 
Prioritet za uključivanje u Klub imaju dugoročno nezaposleni, nezaposleni kod kojih postoji rizik od dugoročne nezaposlenosti, osobe koje spadaju u teže zapošljive kategorije. Zainteresovani za uključivanje u Klub za traženje posla treba da se jave svom savetniku koji će ih informisati o planiranim terminima. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar