Nova vozila uručena soborskom Domu zdravlja
Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović uručila je danas ključeve dva vozila direktorici Doma zdravlja „dr Đorđe Lazić“ doktorki Emeše Uri. Grad Sombor nabavio je nova vozila za potrebe Doma zdravlja kako bi se obezbedila bolja i dostupnija zdravstvena zaštita svim građanima Sombora.
 
„Kao i tokom prethodnih godina, tako i tokom ove, Grad Sombor nastavio je sa obnovom opreme potrebne za Dom zdravlja i sve građane Sombora, u svrhu primarne zdravstvene zaštite. U tom smislu, ove godine na predlog ove ustanove nabavili smo dva nova vozila. Jedno je kombi, drugo je putničko vozilo, koje će sasvim sigurno doprineti kvalitetnijoj i dostupnijoj zdravstvenoj zaštiti“ istakla je gradonačelnica Dušanka Golubović.
 
Gradonačelnica je naglasila da veliki broj građana, a naročito građani iz 15 naseljenih mesta, ima potrebu za prevozom kako bi ostvarili zdravstvenu zaštitu, a da je ta potreba bila još veća s obzirom na pandemiju korona virusa.
 
„S obzirom na početak pandemije koji je bio u martu mesecu mi smo,u dobroj saradnji kao i do sada, ustupili dva vozila Gradske uprave Domu zdravlja i time obezbedili nesmetanu zdravstvenu zaštitu, pre svega, za one bolesnike koji idu na dijalizu i u tom smislu mogućnost da se oni pod posebnim preventivnim merama prevoze. Uz nova vozila svakako da će ta zdravstvena zaštita, taj segment, ali i svi drugi biti i daleko više i lakše obezbeđeni od strane, pre svega, Doma zdravlja, koji je i vlasnik sada ovih vozila.“
 
Gradonačelnica Dušanka Golubović dodala je i da je za nabavku vozila izdvojeno 4 miliona dinara kao i da su vozila od sada na usluzi građanima.
 
„Grad Sombor za ovu nabavku izdvojio je iznos od 4 miliona dinara i u skladu sa kompletnom dokumentacijom koju smo dobili obezbeđene su kako javne nabavke, tako i kompletna transparentnost u nabavci vozila, te otuda sada građani imaju mogućnost i da ih koriste.“
 
Direktorka Doma zdravlja dr Emeše Uri rekla je da će putničko vozilo sa osam sedišta služiti za transport pacijenata na dijalizu, a da će se drugo vozilo koristiti za potrebe opšte službe.
 
„Veoma je komplikovano i teško da svim pacijentima osiguramo da na pravo vreme stignu u bolnicu i da dobiju praktično onu pomoć koja im je neophodna za život. Ja bi se zahvalila Gradu Somboru i gradonačelnici na razumevanju za naše potrebe i moram da napomenem da je za vreme ove pandemije Grad Sombor bio naš najveći i donator i pomagač, što je najbolji pokazatelj na kojem je nivou svesti praktično naš grad, jer koliko ulažemo u ustanove od javnog značaja, znači za opšte dobro, to je najbolji pokazatelj kvaliteta i svesnosti ljudi“ rekla je dr Emeše Uri.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar