Od dece za decu-zajednički ka očuvanju životne sredine

U sklopu projekta „Prirodoljubci“, koji Udruženje građana „Podunav“ realizuje u saradnji sa Gradom Somborom, realizovana je još jedna aktivnost za decu. Deca iz Umetničkog studija „Sombor“ oslikala su košnice koje će služiti u okviru dečije pčelarske sekcije u Bačkom Monoštoru. Cilj projekta je da deci približi značaj očuvanja životne sredine.

„Veoma smo danas uzbuđeni i srećni jer imamo priliku da vidimo ova mala umetnička dela koja su uradili naši drugari iz Umetničkog studija „Sombor“ gde smo imali saradnju na oslikavanju košnica i oni će poslužiti dalje za našu dečiju pčelarsku sekciju. Takođe, održaćemo jednu edukativnu radionicu za naše male drugare umetnike, a slede nam još razne aktivnosti u samom Bačkom Monoštoru sa decom iz OŠ „22. oktobar“ Bački Monoštor, gde ćemo imati ekološku akciju i takođe još radionice na temu riba, pa nas očekuje još i pecanje sa našim malim drugarima“, objašnjava Zdenka Miitić, sekretar UG „Podunav“.

Ispred Umetničkog studija „Sombor“, član i mentor dece Eleonora Koril, izrazila je veliko zadovoljstvo ostvarenom saradnjom, ističući lepotu u činjenici da je ova aktivnost na relaciji od dece za decu.

“Za našu decu i omladinu je ovo bila jedna velika novost, što mogu da doprinesu i susreli su se prvi put sa slikanjem na drvetu i stekli su jedno novo znanje i nadam se da ćemo svakako i u bližoj budućnosti da sarađujemo na ovako kreativan način, pre svega na sladak način, na doprinos i drugoj deci“, istakla je Koril.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar