Održana svečana dodela javnih priznanja i nagrada opštine Kula

Zbog trenutne epidemiološke situacije ove godine nije održana svečana sednica Skupštine opštine Kula povodom 16. novembra Dana opštine, ali je danas na prigodnoj svečanosti predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić uručio priznanja i nagrade privrednim društvima, javnim ustanovama i udruženjima u znak javnog i posebnog društvenog priznanja za dokazane zasluge tokom epidemije korona virusa i uspešnog funkcionisanja opštine Kula tokom vanrednog stanja.

Godišnje nagrade u vidu povelje su dobili: AD „Crvenka“ Fabrika šećera Crvenka, DOO „Jafa“ Fabrika biskvita Crvenka, DOO „Sigma“ Kula, Rodić MB Eurotrade DOO Kula, Dom zdravlja Kula, MUP Republike Srbije-PU Sombor- Policijska stanica Kula, policajac Aleksandar Đorđević za ogroman doprinos i nesebičan rad u pružanju pomoći građanima tokom epidemije i vanrednog stanja i Udruženje za pomoć MNRO „Plava ptica“ Kula. Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić se prilikom uručivanja nagrada zahvalio svima na nesebičnom doprinosu koji su dali u borbi protiv pandemije, a posebno zdravstvenim radnicima koji ulažu nadljudske napore u pružanju zdravstvenih usluga. U ime fabrike šećera „Crvenka“ nagradu je pruzeo direktor sirovinskog sektora Nastadin Jovović i tom prilikom, zahvaljujući se na priznanju, rekao da se crvenačka šećerana kao i cela država našla u situaciji i okolnostima poslovanja u kojima nikada nije bila. -Zajedno sa opštinom Kula, pridržavajući se svih propisanih mera, nastojali smo da budemo dobri i savesni privrednici i na taj način ali i određenom donacijom pomognemo državi i građanima u borbi protiv korona virusa.

Važno je istaći i da je Fabrika šećera „Crvenka“ uspešno okončala ovogodišnju kampanju u kojoj je radilo pored stalno zaposlenih i 300 sezonaca, rekao je direktor Jovović. Gligor Mišić, menadžer nabavke u Fabrici biskvita „Jafa“ Crvenka se preuzimajući nagradu zahvalio lokalnoj samoupravi što je prepoznala rad i trud koji ulažu svi zaposleni u Kompaniji „Jafa“ u borbi protiv Kovida 19. „Kompanija radi i funkcioniše 365 dana u godini i prioritet u radu je zaštita zaposlenih. Samim tim što je preduzeće radilo i nije zaustavljalo proizvodnju tokom vanrednog stanja pomogli smo ceo sistem, ali smo izdvojili i određene donacije kao pomoć u borbi protiv korona virusa“, istakao je Gligor Mišić. Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je rekao da je cela 2020. godina bila u znaku borbe protiv korona virusa pa su i povelje u tom smislu dodeljenje pojedincima, privrednim subjektima i javnim ustanovama, koji su dali najveći doprinos u periodu vanrednog stanja, ali i kasnije pošto epidemija nije završena priča.

-Kao što je poznato iz tih razloga smo obeležavanje Dana opštine odložili i održavamo ga u skromnim uslovima poštujući sve mere koje su propisane. Nastavlja se najvažnija aktivnost u našoj Opštini i državi sve dok epidemija ne prestane. U kulskoj opštini je na snazi vanredna situacija. Sprovode se sve propisane mere, resursa imamo i još jednom moram pohvaliti posebno Dom zdravlja i Policijsku stanicu u Kuli ali i ostale javne ustanove i udruženja. Značaj privrednih subjekata u vanrednom stanju nisu samo donacije, koje su takođe važne, najznačajnije je što su oni nastavili da rade u punom kapacitetu čuvajući svoje radnike i proizvodnju. Na kraju moram istaći firmu koja je pronela ime opštine sa svojim dezinfekcionim proizvodima koji su bili ključni u borbi protiv korona virusa, a to je „Sigma“ iz Kule“, rekao je predsednik Miljanić. Podsetimo da opština Kula prvi put od kada je 16. novembar ustanovljen kao Dan opštine dodeljuje godišnje nagrade i priznanja.

Izvor: qmedia


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar