Panonske dobre vile spremaju prednovogodišnju prodajnu izložbu
Udruženju žena Panonske dobre vile iz Prigrevice pripremaju se za prednovogodišnju prodajnu izložbu u nadi da će epidemiološka situacija dozvoliti da se izložba i održi. Prema rečima Jelene Karajanković, predsednice udruženja, članice vredno rade na spremanju izložbe.
 
 
-Radile smo najviše dekupaž tehnikom, ima i pokušaja sa vitražnim bojama. Kao i prošle godine radile smo teglice, flašice, imamo magneta od ranije. Cele godine smo po malo radile pa se nakupilo dosta radova. Prošle godine kad smo, u biblioteci u Prigrevici, napravili prodajnu izložbu, oni su izrazili želju da to preraste u tradiciju. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije nisam sigurna da li ćemo ove godine održati izložbu, ali se, ipak, spremamo. Sa Bibliotekom imamo dugu saradnju, dok nismo imali svoj prostor redovno smo se sastajale u čitaonici. Odavno baš lepo sađujemo pa tako i ove godine planiramo da u njihovim prostorijama postavimo izložbu – priča Jelena.
 
 
Članice udružnja su, ističe Jelena, uglavnom starije žene, pa se zbog epidemiloške situacije sastaju u manjim grupama i po malo rade.
 
-Ormar, stari kancelarijski ormar koji imamo u udruženju, oni su od njega napravile umetničko delo, radile su dekupaž tehnikom. To je ustvari najveći komad koji su uradile. Radile su pre toga stoliće, ramove za ogledala, ramove za slike, vešalice za kapute. Jedna baka je radila sebi heklane papuče. Od okidanih papuča koje je imala kod kuće, ostavila je samo donji deo, odnosno, gazište, a ostatak je izheklala tako da sada ima nove papuče – kaže Jelena i dodaje da sve što su ove godine radile bilo je zahvaljujući činjenici da im je ostalo materijala od prošle godine.
 
 
Bile su, navodi Jelena, pozivani na neke manifestacije na koje se iz predostrožnosti nisu odazvale.
 
-Nismo organizovali ni druženja sa drugim udruženjima kao što obično radimo niti smo odlazili negde, a imali smo planova po tom pitanju. Najvažnije je ipak, sačuvati zdravlje – zaključuje Jelena
 
 
 
 

 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar