Pecaroši Bucova među najboljima

Udruženje sportskih ribolovaca Bucov je osnovano 1949. godine kao sekcija tadašnjeg sportskog društva Sidro. Pod imenom Bucov radi od 1956. godine. Ovo udruženje broji između 900 i 1000 članova, raspolaže sa 230 priveza za čamce, 135 kabina gde ribolovci drže svoje ribolovne potrepštine, sa dva čamca big foot i četvorotaktnim motorima honda 15ks, kao i izuzetno lepim i funkcionalnim prostorijama na gornjem spratu doma sportova.

Ovi objekti se nalaze u apatinskoj marini, a u te prostorije su se uselili 2006. godine, a priveze u marini počeli su da koriste od 2009. godine. USR Bucov je član Sportskog saveza Opštine Apatin i Ribolovačkog saveza Srbije. Zbratimljeni su sa ribolovačkim udruženjima iz Banja Luke i Nevesinja.

USR Bucov organizuje takmičenje Zlatna ribica koja se održava u sklopu Apatinskih ribarskih večeri, a čiji je sponzor opština Apatin. U okviru ove manifestacije  proglašava se i najpecaroš, odnosno ribolovac koji je uhvatio najveću ribu tokom prethodne godine. Na takmičenju za Zlatnu ribicu učešće uzimaju ekipe i reprezentacije iz okolnih zemalja. U pomen bivšem predsedniku udruženja održava se i Memorijalni turnir Miroslav Smiljanić Crv koji se održava svake godine u oktobru.

Najveći uspesi USR Bucova su: dvostruki prvaci Jugoslavije i učesnici svetskog prvenstva u ribolovu. Dobitnici su ordena zasluga za narod sa srebrnom zvezdom.

Aktivni su u akcijama Dani Dunava, Očistimo Srbiju, intenzivno sarađuju sa ribolovačkim udruženjima iz Osijeka i Vukovara, kada je u pitanju sportski ribolov i čuvanje i korišćenje reke Dunav. 

Najveći ulovi koje su ostvarili ribolovci USR Bucova su somovi preko 50 kg, šarani preko 25 kg, štuke preko 10 kg i smuđevi takođe preko 10 kg i za koje su ribolovci nagrađivani prestižnim priznanjem najpecaroš. 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar