Počelo uređenje kanala za odvodnjavanje u Somboru

U Somboru su počeli radovi na uređenju kanalske mreže koja će biti u funkciji odvodnjavanja viška vode sa poljoprivrednog zemljišta.

Elaboratom koji je lokalna samouprava izradila u saradnji sa nadležnim vodoprivrednim preduzećima planirano je da se urede sledeći vodotokovi i kanali: katastarska opština Sombor - sistem za odvodnjavanje "Severna Mostonga", katastarska opština Čonoplja - sistem za odvodnjavanje "Severna Mostonga", katastarska opština Riđica - sistem za odvodnjavanje "Plazović", katastarska opština Rastina - sistem za odvodnjavanje "Plazović" i katastarska opština Kljajićevo - sistem za odvodnjavanje "Istočna Gradina - Telečka".

Elaboratom je planirano da se uredi ukupno 77,434 kilometra kanalske mreže.

Sredstva potrebna za realizaciju radova u ukupnom iznosu od 29.085.080,00 dinara obezbeđena su učešćem lokalne samouprave na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i iz budžetskih sredstava Grada.

Pokrajinski sekretarijat je izdvojio sredstva u iznosu od 16.085.080,00 dinara, a 13.000.000,00 dinara je opredeljeno je Odlukom o budžetu grada Sombora za 2015. godinu.

Radovi su počeli na sistemu za odvodnjavanje "Istočna Gradina – Telečka", a izvođač radova je VDP "Zapadna Bačka".


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar