Podeljena sredstva za dezinfekciju

Kome nedostaju sredstva za dezinfekciju neka se javi opštinskom kol centru.

Ispred štaba za vanredne situacije, medijima se posle jutrošnjeg sastanka obratio predsednik opštine i komandant štaba Milan Škrbić.

Urađen je veliki posao tokom vikenda. Zahvaljujem se svim volonterima koji su pomogli da sredstvo za dezinfekciju stigne na svaku kućnu adresu. Videli ste putem medija veliki broj traktora, kamiona i ljudi, njih preko dve stotine koji su dali veliki doprinos da uspemo u zacrtanom cilju za ovaj viken i puno im hvala svima na pomoći i podršci. – rekao je Škrbić

Komandant štaba je dodao da svima kojima su potrebna dodatna sredstva za dezinfekciju, mogu da se jave opštinskom kol centru na broj 025/772-444 i ostave podatke, a sredstvo će im dostaviti volonteri u narednim danima.

Posebno napominjem da sredstvo koje je tokom vikenda deljeno domaćinstvima razblaženo i možete ga odmah koristiti. Koristite ga namočenog na krpu za brisanje gelendera, ograda ili kvaka. Možete ga sipati u posudu sa raspršivačem i tako upotrebljavati. Može da se koristi i namočen u džoger za ribanje podova. Obavezno prilikom upotrebe koristite rukavice i u slučaju kontakta sa kožom, samo dobro isprerite sa vodom. – rekao je Škrbić

Predsednik opštine Apatin je još jednom apelovao na građane da ostanu u svojim kućama i da se pridržavaju svih uputstava u vezi izolacije.

Vlada Srbije je tokom vikenda donela nove mere, samoizolacija je produžena sa 14 na 28 dana, a vikendom je zabrana kretanja od 15 časova. Ovo praktično znači da svi koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje. Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati, a kazne će biti rigorozne. – poručio je Milan Škrbić.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar