Pokrajinski sekretar za obrazovanje Žolt Sakalaš posetio kulsku opštinu

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš boravio je danas u poseti opštini Kula. Potpredsednika Pokrajinske vlade i sekretara za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine Žolta Sakalaša ugostili su predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić i zamenik predsednika opštine Kula Karolj Valka. Tokom razgovora, Valka je Sakalaša upoznao sa ličnom kartom naše ošštine, sa posebnim akcentom na obrazovanje i položaj nacionalnih zajednica u njoj.

-Prevashodno ovom posetom hteli smo da se bolje upoznamo sa situacijom u opštini Kula u resoru obrazovanja i zaštite prava nacionalnih manjina. Pojedine informacije možemo sakupiti i u kancelariji, ali ipak, kada smo na terenu možemo da razgovaramo sa zvaničnicima iz opštine, kao i iz škola, te se tako iz prve ruke upoznati sa trenutnim dešavanjima, kao i da sagledamo gde možemo da pomognemo u nekim situacijama finansijski, a u nekim drugim nekim savetom – rekao je Sakalaš.

Nakon sastanka, Valka i Sakalaš su obišli Osnovnu školu „Petefi brigada“, a zamenik predsednika opštine Kula Karolj Valka ocenjuje kakve benefite opština Kula može očekivati od današnje posete potpredsednika Pokrajinske vlade Žolta Sakalaša. -Pokrajinski sektretari za obrazovanje su česti gosti u našoj opštini, a gospodin Sakalaš ima i kulske krvi u sebi pa mu u šali kažem da je i dužan da dođe. Poseta je značajna, pričali smo o „Petefi“ školi koja je specifična jer se u njoj pored mađarskog i srpskog jezika nastava odvija na rusinskom i ukrajinskom jeziku, što nam je važno, a u školama se uvek može nešto poboljšati kako kvalitet rada, tako i sam objekat. Ranijih godina smo na pokrajinskim konkursima u više navrata dobili pomoć, koju i sada očekujemo jer imamo jedan deo starog objekta sa ravnim krovom koji pomalo i prokišnjava, pa smo i u opštini mislili da je bolji kosi krov, te tu očekujemo podršku iz Pokrajine – rekao je Valka. Današnjoj poseti potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za obrazovanju, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolta Sakalaša prisustvovala je Karolina Huđik, poslanica u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar