Pokrajinski zaštitnik građana: nulta tolerancija za nasilje

U skladu sa odlukom Pokrajinskog ombudsmana da se aktivnosti vezane za njegov delokrug rada ne odvijaju samo u sedištu institucije, nego da se prošire na lokalne samouprave, održan je sastanak Pokrajinskog i Lokalnog zaštitnika građana u Somboru. Povod sastanka je plan aktivnosti za naredan period, a sem toga, napravljen je osvrt na prethodnu godinu, kada se najviše sugrađana obraćalo Ombudsmanu po pitanju zdravstvene zaštite. Pokrajinski zaštitnik građana prof. dr Zoran Pavlović istakao je da se najviše diskutovalo o pravima deteta, ali da se ne smeju zaboraviti ni stariji sugrađani.

„Mislim da je najvažnije da pozivamo građane na jednu solidarnost i na jedno međugeneracijsko razumevanje, hoću da kažem da ne smemo da zaboravimo starije na selu, ne smemo da zaboravimo žene na selu i naravno da obratimo svu pažnju na ono što je po meni u ovom trenutku broj jedan, a to je nulta tolerancija na nasilje“, dodao je Zaštitnik građana. 

Tema sastanka bio je i rad ombudsmana za vreme vanredne situacije, a prema rečima Somborske zaštitnice građana Čarne Petričević, lokalne samouprave Autonomne Pokrajine Vojvodine ispunile su sva očekivanja u tim neočekivanim okolnostima. 

„Možemo samo da pohvalimo naše lokalne samouprave, odnosno gradove da su zaista bili na visini zadatka i da eto porazgovaramo šta je ono što je u situaciji koja se ne vodi kao vanredna, odnosno u jednom specifičnom stanju u društvu i dalje možemo da pomognemo građanstvu da bude lakše, efikasnije i brže na usluzi“, dodala je Petričevićeva.  Predstavljeni su predlozi za unapređenje ljudskih prava, kao i zajedničke aktivnosti Pokrajinskog i Lokalnog zaštitnika građana za tekuću godinu.  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar