Porodicama stradalih boraca predstavljen projekat Spomen parka u Kuli

U velikoj sali Skupštine opštine Kula danas je održana prezentacija projekta Spomen parka u Kuli. Projekat spomenika palim borcima sa teritorije opštine Kula u ratovima 1990 – 1999. predstavljen je danas porodicama poginulih, kako bi se usaglasili oko detalja projekta, odnosno izvršili određene izmene.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić je rekao da je projekat u potpunosti završen, i da se nakon sastanka šalje Ministarstvu kulture i informisanja radi davanja saglasnosti na projekat, nakon čega ide rešenje o postavljenju. U postupku izrade projekta je sve vreme bilo uključeno Udruženje ratnih vojnih invalida i veterana, a u završnoj fazi i same detalje oko stavljanja naziva, poredak imena, nadimaka, konsultovana je porodica, rekao je Miljanić. On je istakao da je uveren da će izgradnja spomenika palim borcima biti realizovana ove godine. Projektom je predviđeno da se spomen obeležje nalazi u parku, na uglu ulica Stevana Sremca i Maršala Tita, a predsednik Miljanić je napomenuo da će se i za vlasnike trafika, kao i za sve ostale aktere, naći najbolje moguće rešenje. Miljanić je istakao i da veliki park u Kuli zahteva veliku rekonstrukciju. -Radi se izmena projekta, nakon čega će se pristupiti uređenju centralnog i najvećeg dela parka, što će zajedno sa Spomen parkom i Kramerovom ulicom predstavljati najlepši deo Kule, zaključio je Miljanić.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar