Prva beba rođena u Somboru je dečak

Dečak Todor Eraković je prva beba rođena 2020. godine u porodilištu Opšte bolnice Dr Radivoj Simonović u Somboru. Todor  je  rođen 1. januara u 19 časova, težak je 3,150 kg i dugačak 50 centimetara, a srećni roditelji su Nada i Ognjen Eraković.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je tradicionalno u ime grada , Nadi Eraković, majci malog Todora uručila poklon čestitku u iznosu od 100.000 dinara. Poklon čestitka stigla je i od Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Sombora. Poklon, bebi-sedište za auto, roditeljima malog Todora uručili su ispred Saveta za bezbednost saobraćaja Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice grada Sombora i predsednik Saveta i Milan Glumac, načelnik Odeljenja za saobraćaj Policijske uprave Sombor i član Saveta za bezbednost saobraćaja, a prisustvovao je i dr Dalibor Forgić član gradskog veća zadužen za oblast zdravstva i socijalne politike. Auto-sedišta na poklon dobile su još četiri bebe koje su rođene u međuvremenu, odnosno,  za prva tri dana januara 2020. godine. Akcija podele bebi-sedišta za auto nastavlja se i dalje u 2020. godini.

Na inicijativu pokrajinskog ombudsmana zdravstvene ustanove u AP Vojvodini pa i somborska bolnica odazvali su se akciji sadnje drveta za prvorođenu bebu u ovoj godini. Posađen je divlji kesten kao simbolika rasta i razvoja deteta rođenog prvog u ovoj godini.

-Uvek je najlepše započeti novu radnu godinu posetom somborskom porodilištu i obilaskom prvorođene bebe. Ove godine za prva tri dana imamo već 8 rođenih beba i nadam se da će se taj trend i nastaviti i tokom cele godine a i ubuduće. Podstaknuti idejom pokrajinskog ombudsmana ovaj događaj obeležavamo i na drugi način, u smislu afirmacije kako drugačijeg demografskog trenda tako i afirmacije borbe protiv klimatskih promena zasadili smo jedno drvo kako bi afirmisali priču o ekologiji – rekla je Golubović




Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar