Sanja Maleš i Đuro Borbelj najbolji sportisti apatinske opštine

Sportski savez opštine Apatin večeras je svečano uručio priznanja najuspešnijim sportistima i sportskim kolektivima za 2019. godinu. Za sportiskinju godine u apatinskoj opštini proglašena je odbojkašica Sanja Maleš, dok je najuspešniji sportista atletičar Đuro Borbelj.

Sanja Maleš je kapiten i najbolja igračica Odbojkaškog kluba Apatin sa kojim je u 2019. godini osvojila prvo mesto u Prvoj Vojvođanskoj ligi za seniorke. Prošle godine nastupila je sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Švedskoj u odbojci na pesku. Sanjaje i stalna članica seniorske reprezentacije Srbije. Đuro Borbelj je prošle godine osvojio dve medalje na seniorskom Prvenstvu Srbije koje je održano u Kruševcu. U oktobru prošle godine učestvovao je na Svetskim vojnim igrama u kineskom gradu Vuhanu, a Olimpijski komitet Srbije izabrao ga je za najboljeg sportistu Vojske Srbije.

U kategoriji mladih sportista nagrađeni su košarkaš Milan Šuput član košarkaškog kluba Dunav iz Apatina i rukometašica Anja Vujnović članica Ženskog rukometnog kluba Prigrevica.

Za najuspešnijeg sportskog radnika izabran je Siniša Egić iz Fudbalskog kluba Terkveš iz Svilojeva, a za najuspešniji sportski kolektiv u apatinskoj opštini proglašen je Rukometni klub Pik Prigrevica.

Najuspešnijim sportistima apatinske opštine Sportski savez je uručio stipendije, nagrade i pomoć za posebne zasluge u razvoju sporta. Među dobitnicima nagrada su i kuglaš Đorđe Jovanić, atletičari Đuro Borbelj i Željko Končar te košarkaši u kolicima Goran Vezmar i Damir Silađi. Stipendije su dobile kuglašice Naomi Heđbeli i Jelena Barać, košarkaš Milan Šuput, odbojkašica Sanja Maleš i šahistkinja Marina Gajčin.

Za doprinos i razvoj odbojkaškog sporta u opštini zahvalnicu je primio predsednik ŽOK Apatin Miloš Popović, za razvoj kajakaškog sporta Igor Kovačić, za doprinos sportu opštine Apatin Franjo Šiber. Diplomu za perspektivnu mladu sportiskinju primila je Milica Zanze.

Proslavljeni odbojkaš i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez uručio je priznanja najboljim sportistima. Sekretar SO Apatin Marko Đumić i sekretar Sportskog saveza opštine Apatin Radovan Đukić pozdravili su sportite i sve prisutne. 

 

 

 

 

Foto:Radio Dunav

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar