Šijan: Učenici su se brzo prilagodili trenutnom režimu nastave
Nastava u Osnovnoj školi Žarko Zrenjanin u Apatinu, odvija se po ustaljenom režimu, prema rečima direktorke Sanje Šijan, započetom u septembru. Učenici od petog do osmog razreda su na online nastavi, dok su učenici nižih razreda pre podne u školi, podeljeni u dve  grupe.
 
Među zaposlenima ima devet obolelih, ali nastava, kako kaže direktorka,  funkcioniše neometano.
 
-Ima dece koja su prehlađena, koja ne dolaze u školu, ali je dobro što niko nije pozitivan. Funkcionišemo nekako, mogli bismo i bolje, ali dobro je. Deca se najbrže prilagode svemu pa i ovom načinu nastave, što vidim po njihovom ponašanju u školi. Prilagodili su se, učiteljice duplo rade, sa jednom pa sa drugom grupom, i to ide za sada dobro. Mislim da je za mlađe učenike bolje da idu u školu, ipak tako najbolje steknu radne navike – kaže Šijan.
 
Šijan se nada da među zaposlenima neće biti više obolelih, jer bi u tom slučaju i mlađi učenici morali da pređu na online nastavu.
 
-Naši nastavnici i učiteljice su upoznati sa e-učionicom, tu su i viber grupe i dodatni vidovi komunikacije koju već imaju sa roditeljima svojih đaka. Snalazimo se svi, ali je ipak lakše i nama i roditeljima kada deca uče u školi – navodi Šijan i izražava nadu da će se epidemiološka situacija uskoro poporaviti te da će se vratiti na redovan rad.  
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar