Slikari donirali slike za pomoć obolelima od multiple skleroze

Prodajna izložba dela slika nastalih na koloniji “Ogledalo duše” u Somboru, trajala je danas u Sportskom centru Odžaci, a ceo prihod od prodaje slika namenjen je pomoći obolelima od multiple skleroze.

Slikarska kolonija u Somboru održava se od 2006. godine pod pokroviteljstvom Udruženje obolelih od multiple skleroze “Zapadna Bačka”.
 
Umetnici po završetku kolonije ostavljaju slike udruženju, koje njihovom prodajom obezbeđuje sredstva za kupovinu lekova i drugih pomagala za obolele.
 
Radovi umetnika iz Sombora, Beograda, Novog Sada, Vrbasa, Apatina, Crvenke, Pivnica, bili su dostupni po pristupačnim cenama svima onima koji su želeli da se uključe u ovu humanitarnu akciju.
 
- Većinu slika slikali su akademski slikari, išlo se na to cene budu prihvatljive. Kreću se od 4-5 hiljada, pa do 40 hiljada dinara, zavisno od slike i tehnike kojom je rađena, rečeno je na otvaranju izložbe.
 
Zoran Stošić Vranski, Tatjana Dimitrijević, Milenko Buiša, Tina Trkulja, Biljana Duraković, Miloš Pejović, Petar Ulemek, Milan Radaković, samo su neki od slikara čije su se slike našle na prodajnoj izložbi u Odžacima.
 
Umetnici su se 17. i 18. maja okupili u Somboru, na tradicionalnom slikarskom saborovanju organizovanom po trinaesti put.
 
Na koloniji “Ogledalo duše” ove godine je učestvovalo 25 autora sa različitim stilovima izražavanja. Nekim od ovih autora bavljenje slikarstvom predstavlja hobi, dok je drugima to primarna delatnost, ali zajednički im je odnos prema stvaranju i krajnji cilj pomoći obolelima od multiple skleroze i njihovom udruženju.

Prodajne izložbe slika nastalih na dosadašnjim slikarskim kolonijama organizovane su u više mesta u Vojvodini.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar