Stvoreni bolji uslovi za rad u OŠ Petefi brigada u Kuli

U okviru projekta Sanacija OŠ Petefi brigada u Kuli urađena je kompletna sanacija krova i krovne konstrukcije u delu objekta školske zgrade u kome se nalaze kabineti za pripremu i učionice, a koje su usled propusta tokom izgradnje 2006. godine i nedostatka sredstava za sanaciju bili neuslovni za nastavu i normalan rad. Opština Kula je za ove potrebe izdvojila 3.150.288,00 dinara.

Takođe, za učenike od 5. do 8. razreda potpuno su opremljene učionice i nastavnički kabineti. Iz opštinskog budžeta je za ove potrebe izdvojeno 1.600.000,00 dinara. Posebno je značajno što je rekonstruisan sistem za pripremu tople vode za potrebe sportske hale, koji će od 1. septembra biti spreman za učenike i druge korisnike. Za ove potrebe je takođe iz opštinskog budžeta izdvojeno 1.400.000,00 dinara.

Pored sanacije i opremanja objekta školske zgrade - lokalna samouprava je obezbedila sredstva za zamenu poda u sportskoj hali, te se nakon rebalansa budžeta očekuje raspisivanje javne nabavke i izvođenje radova.

"Nakon zamene poda sportska hala će u poslepodnevnim satima biti otvorena i dostupna sportskim kolektivima i građanima, jer će se nastava završavati ranije." - izjavila je Eržika Blaško, direktorka OŠ Petefi brigada i dodala da će na ovaj način biti omogućena organizacija dodatnih slobodnih aktivnosti učenika.

Prema rečima direktorke zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je prepoznala ovaj problem, učenici i nastavnici će imati adekvatne uslove za rad, a doći će i do značajne energetske uštede tokom školske godine, a posebno tokom grejne sezone.

"Tokom grejne sezone će biti potrošeno oko 3 tone mazuta manje nego što je do sada trošeno." – ističe direktorka Blaško.

Nastava u novim učionicama za učenike od 5. do 8. razreda je počela 2. marta 2015. godine tako da učenici u drugom polugodištu nastavu pohađaju u prepodnevnoj smeni, dok učenici mlađih razreda u "starom delu" školske zgrade nastavu pohađaju dvosmenski.

Podsetimo da problem datira od 2006. godine kada je objekat završen, ali se od tada ne izvodi nastava u pomenutom delu školskog objekta, jer je izvođač radova loše uradio svoj deo posla. Do 2009. godine niko nije vodio računa o ovom delu objekta, a nakon imenovanja nove direktorke krenulo se u rešavanje ovog problema. Škola je od tada više puta konkurisala kod pokrajinskih i republičkih organa, ali je na kraju lokalna samouprava obezbedila sredstva.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar