Tretmani suzbijanja komaraca krajem jula i početkom avgusta u Somboru

Tretman suzbijanja odraslih komaraca iz vazduha vršiće se od 22. jula do 5. avgusta na području Grada Sombora. Tretmane će vršiti preduzeće Oris doo Sombor i Ciklonizacija AD i to na području priobalne zone Dunava i naseljenih mesta Bezdan, Kolut, Bački Breg i Bački Monoštor.

Tretman će se sprovoditi preparatom na bazi aktivne materije lambda-cihalotrin. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana. Takođe će se u istom periodu izvršiti i tretman suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje u istim naseljenim mestima ULV tehnikom, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin. Navedeni preparat je štetan za pčele, te se mole pčelari da zašite ili izmeste svoje košnice.

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar