Tropiko bend, Ana Kokić i Haris Džinović u Crvenki na Slatkim danima

“Slatki dani” će i ove godine, pored koncerata, imati različite prateće sadržaje. Već u petak, 11. maja u 15:00 sati, počinje likovna kolonija, na kojoj će učestvovati naši eminentni slikari, kao i najtalentovanija deca slikari, učenici osnovne škole. U 16:00 sati gost će biti Uroš Petrović, koji će napraviti interakciju sa decom, a oko 17:00 Kulturno-umetničko društvo “Srbija” iz Kule izvešće splet igara i pesama iz naših krajeva i krajeva cele stare Jugoslavije. Goste će od 18:00 sati zabavljati “Dinamika bend”, a od 19:00 bend “Carte Blanche”, dok u 21:00 sat počinje koncert poznatog “Tropico benda”.


Za vreme trajanja manifestacije biće otvorena i Slatka ulica, u kojoj će biti promovisani proizvođači slatkiša, zatim etno postavka i paviljoni gde će biti štandovi sportskih organizacija, škola, udruženja voćara i vinogradara koji će promovisati naše telečko vinogorje, dok će sa druge strane biti postavljene tezge udruženja žena iz opštine Kula i okoline. Osim toga, spremljena su i iznenađenja.


U subotu, 12. maja, će od 11:00 do 13:00 sati biti održan program za najmlađe, gde će se dečici deliti pokloni. U dečjem programu će učestvovati Haos animatori, mažoretkinje, štulaši, mađioničari i žongleri. Na glavnoj bini biće održana prezentacija osnovne i srednje škole.


Posle ovoga najavljen je i deo programa povodom obeležavanja 30 godina otkako je Rukometni klub “Crvenka” osvojio kup Jugoslavije, gde će se prikazati deo utakmice između “Crvenke” i “Metaloplastike” i gde ćemo čuti od aktera utakmice kako je to sve izgledalo i napraviti neku retrospektivu do današnjih dana.


Na manifestaciji će biti održano i proglašenje najbolje torte, pošto će biti takmičenje za najbolju Jaffa tortu i najbolju pesmu o Crvenki kao najslađem selu. Od 16:00 do 19:00 sati izvodiće se pesme i igre gde će učestvovati kulturno-umetničko društvo iz Crvenke i gosti iz okolnih mesta, od 20:00 je koncert Ane Kokić, a od 22:00 Harisa Džinovića.


U razgovoru za portal “Naše Mesto”, direktor Turističke organizacije opštine Kula Vladimir Stanković je dodao još da manifestacija “Slatki dani” ima ambiciju da postane jedna od većih manifestacija u Vojvodini i smatra da su se stekli uslovi da ona od ove godine traje dva dana, a kasnije možda i tri.


- Ove godine očekujemo daleko veću posetu i ovom prilikom bih zamolio građane Crvenke da na manifestaciju dođu peške i kao dobri domaćini ostave parking mesta za goste koji će doći sa strane, završava Stanković.
 

Pogledajte video najavu za “Slatke dane 2018”:


Izvor: nasemesto.rs

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar