U Kuli održana tribina na temu socijalne pravde

Povodom Svetskog dana socijalne pravde  danas je u STŠ „Mihajlo Pupin“ održana tribina na temu „Socijalna pravda danas“, sa posebnim osvrtom na nasilje u porodici. 

Predstavnici Centra za socijalni rad su u okviru teme nastojali da učenicima predoče aktuelno stanje u lokalnom okruženju, mogućnosti i obaveze postupanja.

Tribini je prisustvovao i predsednik opštine Кula Damjan Miljanić, koji je naglasio da svojim prisustvom želi da poruči da lokalna samouprava daje podršku i pomoć u rešavanju ovakvih problema.
 
 
Tribinu je organizovao Centar za socijalni rad u saradnji sa ovom vaspitno obrazovnom ustanovom. Organizovanje i realizacija ovog i sličnih skupova jeste prilika da se društvo podseti da je socijalna pravda moguća jedino ako zajedno radimo na iskorenjivanju siromaštva, nezaposlenosti, rodne nejednakosti i svakog oblika nasilja,rečeno je između ostalog na tribini.
 
Izvor i foto: q-media.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar