U novembru završetak obnove fasada u centru Odžaka

Privodi se kraju velika akcija uređenja fasada zgrada u centru Odžaka. Trenutno su skele i radnici na Gimnaziji i ekonomskoj školi “Jovan Jovanović Zmaj”.

Pomoćnik predsednika opštine Milorad Stanišić kaže da je iz republičkog budžeta za uređenje fasada dobijeno 25 miliona dinara na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da su tim sredstvima obnovljene fasade nekoliko javnih zgrada u centru Odžaka.
 
- U okviru okvirnog sporazuma sa firmom “Somborelektro” za tekuće održavanje fasada, potpisani su pojedinačni sporazumi u kojima su određeni rokovi za završetak radova na svakoj fasadi. Prvo je rađena fasada Mesne zajednice Odžaci, zid iza stare zgrade opštine, kompletna nova upravna zgrada opštine, opštinske garaže i zgrada suda. Takođe se radila kapela na gradskom groblju koja je završena i u toku su radovi na fasadi Gimnazije i ekonomske škole, kaže Stanišić. 
 
Prema njegovim rečima, rok za završetak svih radova prema okvirnom sporazumu bio je februar naredne godine, ali će radovi biti završeni do kraja novembra.
 
Za obnovu fasade stare zgrade Opštinske uprave iz lokalnog budžeta je izdvojeno 11 miliona dinara sa PDV-om. Zgrada ima posebnu arhitektonsku vrednost, pa je nadzor vršio Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture. 
 
- Radovi su završeni prošle nedelje, bilo je malo probijanja rokova zbog nekih nepredviđenih stvari koje su zatečene. Zgradi su vraćeni prvobitni ukrasi, ostalo je da se ukloni skela, a gledaćemo i da se u narednom periodu osvetli kompletna stara zgrada opštine, navodi pomoćnik predsednika opštine Milorad Stanišić.
 
Za iduću godinu je u planu kompletna rekonstrukcija parka ispred stare i nove zgrade opštine. 

Izvor: ico.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar