U petak I Sajam za  penzionere  u Somboru

Gradsko udruženje penzionera Sombor, uz podršku grada Sombora, organizuje u petak, 26. oktobra, I Sajam za  penzionere  u Somboru.

Sajam će biti održan u Sportskom centru Soko, u periodu od 10:00 do 18:00 sati.
 
- Uzimajući u obzir  udeo generacije 50+ u ukupnom stanovnovništvu našeg grada, pripremamo  ovaj Sajam sa ciljem da podignemo  društvenu  svest o važnosti  unapredjenja zdravog i aktivnog starenja kao i da vam   približimo mogućnosti i načine da kvalitetnije i kreativnije koristite  svoje slobodno vreme, kažu organizatori.
 
Sajam je zamišljen kao prilika da  pripadnici  starije generacije u jednom danu  obave niz besplatnih pregleda, da se upoznaju sa brojnim medicinskim i farmakološkim preparatima, da se informišu o radu institucija namenjenih njima, kao i da uživaju u zabavnom delu programa.
 
Kako je dobro zdravlje osnovni i preduslov  za aktivan život, izlagači i predavači će davati zanimljive i korisne informacija o očuvanju i poboljšaju zdravlja.
 
Ovde  je najvažniju ulogu  preuzela  Opšta bolnica  dr Radivoj Simonovic  iz Sombora, koja ce na Sajmu omogućiti besplatne preglede  koja obuhvataju snimanje na  EKG aparatima, merenje krvnog pritiska, edukaciju za samopreglede dojki, kao i dve tribine  tribine koje će biti organizovane sa doktorima specijalistima na teme bliske starijoj populaciji:
 
- prim. mr sci dr Milojko Vlašli, specijalista neuropsihijatrije 
 
- dr Viktor Belanji, speciojalista fizikalne medicine i rehabilitacije 
 
- Društvo za borbu protiv šećera u krvi ve vršiti besplatno merenje secera u krvi
 
- Privatna očna klinika KUČ će vršiti besplatnu kontrolu vida
 
- Domovi za stare iz Sombora i Subotice će prezentovati svoje ponude
 
- Pomocu kreativno edukativnih  radionica pokušaće se zainteresovati penzionere da odaberu način na koji će  kvalitetnije da  ispune svoje slobodno vreme, mogućnost da  možda izaberu svoj novi hobi 
 
U kulturno zabavnom delu programa obezbedili smo brojne  nastupe  folklornih grupa, horova, pevačkih grupa i udruženja  iz Sombora, Mesnih odbora Gradskog udruženja penzionera Sombor iz Stapara, Svetozara Miletića, Bezdana, Kljajićeva i Monoštora.
 
Kulturni centar Sombor i Muzička škola Petar Konjović su  garanti  da ce ovaj segment sajma biti kvalitetno urađen. 
 
U Sali SC Soko biće postavljeni promotivni štandovi kompanija, ustanova, lečilišta, osiguravajućih društava, banaka, privatnih klinika,  farmaceutskih i optičarskih kuća i ostalih firmi  koje u svojoj ponudi imaju proizvode za stariju populaciju. Svi posetioci sajma ce imati priliku da cuju savete lekara, farmaceuta, fizioterapeuta, psihologa, stručnjaka iz oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja, finansijera i ostalih.
 
Većina  izlagača  će obezbediti   specijalne sajamske popuste kao i nagrade koje će biti  dostupne svim posetiocima. Izvlačiće se kao tombola na osnovu ulaznice na  koju ce posetilac da utpiše svoje ime i kontakt.
 
Ulaz je  besplatan za sve posetioce.

Foto ilustracija: pixabay.com
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar