U ponedeljak koncert Marka Bulata u Kljajićevu

Preko 10 godina unazad, u Kljajićevu se Velika Gospojina obeležava kao seoska slava. Tim povodom, i ove godine je u tom selu organizovan niz aktivnosti i sadržaja za sve ukuse u trajanju od tri dana.
Program počinje u subotu, 26. avgusta, na bini u centru sela, sa početkom u 17 sati i namenjen je najmlađima. U pitanju su Željko veseljko animatori, a odmah nakon toga, u 18 sati, nastupiće OŠ ,,Nikola Tesla'', a koji će se predstaviti svojim horom i pozorišnom predstavom. Za 19 sati i 30 minuta zakazana je predstava za decu ,,Plava priča'', a organizator najavljuje i besplatnu podelu slatkiša i sokića svim prisutnim mališanima.
Drugog dana seoske slave u Kljajićevu, program počinje sportskim aktivnostima. Od 9 sati startuje turnir u fudbalu na stadionu FK Korduna, da bi od 17 sati na istom mestu bila odigrana i utakmica između Fudbalskih klubova ,,Kordun'' i ,,Radnički''.
Za 18 sati u nedelju, 27. avgusta, Udruženje žena ,,Rubac'' u centru sela priprema domaće uštipke i deli ih svim prisutnim posetiocima. Za 21 sat na bini će biti održan koncert rok grupe ,,Pir''.
Poslednji dan seoske slave u Kljajićevu, ponedeljak-28.avgust, započinje Svetom liturgijom u crkvi, od 9 sati. Istovremeno, na stadionu se nastavlja turnir u fudbalu, dok je za 13 sati i 30 minuta zakazano svečano otvaranje bine u centru sela. Skup zaprega predviđen je za 14, a njihov defile za 15 sati. Takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša zakazano je za 17, a već sat vremena nakon toga i takmičenje u spremanju palente. U 18 sati održaće se večernje rezanje slavskog kolača i izbor kuma slave, nakon čega sledi proglašenje najboljih u kuvanju ribljeg paprikaša, kao i besplatno deljenje pljeskavica, točenog piva i soka. Od 19 sati i 30 minuta počinje nastup IG ,,Petrova gora'' i KUD ,,Đurđevak'', od 20 sati i 30 minuta sve prisutne očekuje evergrin veče, a koncert Marka Bulata zakazan je za 21 sat.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar